Un sfert din studenti admisi la sectia de informatica la Oxford sunt din România.

(Last Updated On: June 9, 2015)
Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România. Din toamnă, şase din cele 23 de locuri de la secţia de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reuşit să bată concurenţa de 10 pe un loc de la prestigioasa secţie.

Performanţele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul, anunță bzb.ro
Într-un reportaj difuzat de Digi24, olimpicii români admişi la Universitatea Oxford au povestit ce înseamnă pentru ei informatica şi cât timp se pregătesc. Printre ei şi Gabriel Ineluş (foto), care a absolvit Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov şi a reuşit şi el să fie admis la Oxford.
„Este o pasiune pentru mine, am început să lucrez la informatică din plăcere încă din clasa a V-a, pasiunea mea pentru calculatoare a venit încă de când eram mai mic, încercând să îmi fac loc în calculator mi-am şters nişte fişiere şi nu mai mergea deloc şi în loc să mă sperii am vrut să descopăr cum funcţionează”, spune Gabriel Ineluş.
„În cazul lui Gabriel dar şi a altor colegi de-ai lui deja admişi la Oxford, pasiunea s-a concretizat în aprofundarea informaticii, pentru asta am ţinut cercuri, cercuri organizate în afara orelor de curs, de obicei sâmbăta, în care am făcut o pregătire mai amănunţită”, a spus Doru Modrişan, profesor de informatică la Colegiul „Andrei Şaguna”.