(Last Updated On: May 16, 2015)

Mihai Gadea de la Antena 3 a reusit sa faca de ras Romania prin incercarea de politizare a unui banal concert muzical. In editia de joi a emisiunii sale, Gadea l-a avut ca invitat pe cântăreţul spaniol Julio Iglesias Jr. pe care l-a rugat, la final, sa-l invete cateva cuvinte romanesti:  “Antena 3 e aici!” si “Jos Băsescu!”

Artistul a repetat întocmai, fără să ştie despre ce este vorba. La sfârşit, Gâdea i-a mulţumit foarte tare şi a declarat că îl iubeşte.

Julio Iglesias, tatal, a reactionat pe pagina sa de Facebook (3.5 milioane de likeuri) spunand ca Julio Iglesias Junior nu a spus “Jos Basescu!” in cunostinta de cauza.

Cand Mihai Gadea i-a cerut sa spuna “Jos Basescu”!, in ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut ca e vorba de o formula de ramas bun, in limba romana, pentru telespectatori.

In urma emisiunii “Sinteza zilei” (Antena 3) din 14 mai 2015, in care prezentatorul Mihai Gadea, in ultimele secunde ale emisiunii, l-a intrebat “inocent” pe Julio Iglesias Junior “Pot sa te invat ceva in limba romana?”, dupa care l-a pus sa repete in romaneste, fara sa ii spuna ce inseamna acele cuvinte: “Antena 3 e aici. Jos Basescu!”, managementul artistului precizeaza clar urmatoarele:

1) Julio Iglesias Junior nu cunoaste limba romana, nu este familiarizat deloc cu numele romanesti si, cand a repetat dupa Mihai Gadea, cu buna credinta, “Jos Basescu!”, nu s-a gandit nicio clipa ca este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut ca este vorba de cateva cuvinte de ramas bun, in limba romana, pe care prezentatorul il ruga sa le repete dupa el, pentru telespectatori.

2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din Romania, nu cunoaste politicienii romani si, nestiind deloc limba romana, nici macar nu si-a dat seama ca propozitia “Jos Basescu!” includea numele unei persoane.

3) Artistul a fost indus in eroare in mod voit de catre prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, intr-un mod absolut regretabil si incalificabil. Artistul nu si-ar premite niciodata sa vina la televiziune sa spuna, in cunostinta de cauza, “Jos politicianul X!” sau “Jos politicianul Y!”.

Julio Iglesias Junior a venit in Romania si a acceptat invitatia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi in Romania alaturi de tatal sau, Julio Iglesias.
Artistii nu doresc sa fie implicati in nicio chestiune de natura politica.

Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimitam total pe aceasta cale.

PS: Sin pacate Antena 3 a cerut Youtube stergerea Video-ului. Cenzura functioneaza ireprosabil.