Românul cu doua animale de companie ciudate, in curtea casei: rasul Lucy si lupul Boby. Nu o data le-a platit vecinilor „distractia” fiarelor sale

Omul poate trăi cu animalele sălbatice. Sunt numeroase exemple care au demonstrat că animalele sălbatice, în anumite condiţii, pot convieţui cu omul.

Un borşean demonsterază că poate să aibă ca animale de companie un râs şi un lup. Roman Gheorghe, cunoscut în zonă ca şi Ghica Moaşii, este celebru în tot Maramureşul. Este, din ce se cunoaşte, singurul maramureşean care deţine acasă un exemplar de râs. Tot în curtea gospodăriei lui, trăieşte şi un lup, Boby.

Femela de râs, după cum singur recunoaşte, a cumpărat-o de la nişte copii, când aceasta era un pui. A hrănit-o cu lapte, iar acum a ajuns un adevărat obiectiv turistic al zonei. Toţi cei care se cazează la pensiunea pe care borşeanul o administrează nu le vine să creadă ochilor că au ocazia să vadă un animal aşa frumos. Lucy are 18 ani.

A crescut la familia Roman de când era un pui. Acum stă cuminte în cuşca ei special amenajată şi se mai uită cu poftă la câte vreo pasăre care mai trece prin zonă. Este extrem de jucăuşă, dar îi place şi vânătoarea, anunță adevarul.ro

“Femela de râs am botezat-o Lucy. Am crescut-o în casă cu mine. Aveam atunci un pui de cocker şi se jucau împreună, era un deliciu în casă să îi vezi jucându-se.

Tocmai de aceea acum pot să intru la Lucy, să mă joc cu ea când vreau şi cum vreau. Mă iubeşte, o iubesc, asta e. Cu lupoaica, tot aşa. În casă cu noi am crescut-o.1

Apoi am lăsat-o în curte. Mulţi turişti vin şi mă întreabă că ce rasă e câinele pe care îl am şi eu le răspund că e lup, nu e câine. Se speriau când auzeau”, a declarat cel cunoscut în zonă drept Ghica Moaşii.