Inca o atractie la Castelul Bran. Casa de Ceai a Reginei Maria va fi refacuta si transformata in cafenea

Familia de Habsburg investeşte 300.000 de euro pentru a restaura şi a redeschide Casa de Ceai  a Reginei Maria, situată în imediata apropiere a Castelului Bran. Casa de Ceai datează de la 1930, iar odată ce va fi refăcută va fi transformată în cafenea şi va deveni o atracţie pentru turişti.

Vizitatorii vor putea sta la o cafea şi se vor putea relaxa în căsuţa în care cu 80 de ani în urmă stăteau la o şuetă capetele încoronată ale României şi nu numai. Reprezentanţii Castelului Bran speră ca investiţia să fie finalizată anul acesta. Castelul lui Dracula, cum mai este cunoscut Branul este cel mai profitabil obiectiv turistic din România.

Annual aduce un profit de peste 1 milion de euro. Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, fiind constant pe primul loc sau în top trei  în ultimii cinci ani.  Turiştii care vin aici pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional, conform adevarul.ro

Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale.

swsw

Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei.