(Last Updated On: April 10, 2015)

Călătoria alpiniştilor români, care au plecat în urmă cu câteva zile să cucerească Everestul și care au ajuns la Lukla, este umbrită de comentarile răutăcioase ale maghiarilor pe Facebook.

Astfel arădeanul Zsolt Torok este atacat pentru că nu duce steagul Ungariei pe cel mai înalt munte din lume, revoltându-se că acesta se declară român.

„Nu vreau să mă încarc cu energie negativă.

Astfel, am aruncat doar o privire şi am citit pe diagonală mesajele naţionaliste în care cetăţeni maghiari din Ungaria şi România mă numesc trădător de ţară, trădător jegos etc.

ccccdede

Aş putea şterge aceste comentarii, însă nu le şterg pentru că nu este ruşinea mea, este ruşinea lor. Din păcate aceste postări care murdăresc nu sunt scrise în limba română.

Nu mă pun să le traduc, însă ele reflectă gândirea acestei comunităţi care dupa cele spuse nu gândeşte constructiv şi european”, a scris alpinistul pe pagina personală de Facebook si preluat de b1.ro.

Alpinistul arădean a plecat în urmă cu câteva zile în cea mai importantă expediţie din viaţa lui, o  expediţia dificilă, pentru că temperaturile pot ajunge şi la minus 40 de grade.

Zsolt Torok spune însă că s-a pregătit de mult timp pentru asta şi este convins că va reuşi să ducă steagul României pe cel mai înalt vârf din lume.

„Agenţia a organizat perfect totul. Zborul la Lukla este foarte riscant, recunosc că mi-a fost frică, dar pilotul a reuşit şi de data asta. L-am aplaudat cu toţii. Am văzut Everestul, iar acum va urma drumul lung spre Zeiţa Mamă a Pământului”, a scris alpinistul când a ajuns la Lukla, punctul de plecare al expediţiilor.