(Last Updated On: April 14, 2015)

Deputatul PNL Cristina Pocora a precizat, marţi, că liberalii nu susţin propunerea pentru revenirea la pensiile speciale pentru parlamentari şi a cerut PSD să promoveze şi creşterea alocaţiei pentru toţi copiii la 200 de lei, acuzându-l pe premierul Ponta de ”duplicitate şi laşitate”.

Pocora arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX că, ”deşi este foarte adevărat că indemnizaţiile şi pensiile parlamentarilor români sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, în acelaşi timp, însă, la nivelul Uniunii Europene media alocaţiei de stat pentru copii este de 210 euro, în vreme ce în România alocaţia unui copil este de doar 9 euro, cifră care plasează ţara noastră în coada listei la nivel mondial”.

Senatorii au respins in februarie propunerea legislativă a PNL care ar fi modificat Legea privind alocaţia de stat pentru copii în sensul majorării cuantumului acesteia la 200 de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2015.
Legea are un caracter organic şi a fost respinsă de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 45 de voturi pentru şi 59 de voturi împotrivă, informează Agerpres.
In timp ce initiatorii isi sustin proiectul, spunand ca statul cheltuieste mai mult cu maidanezii decat cu copiii, Guvernul raspunde ca n-are bani pentru alocatii.