„De ce sa-mi apar tara in caz de nevoie, daca eu ca antreprenor nu am avut nici un sprijin din partea statului român?

(Last Updated On: January 18, 2020)

Scrisoare deschisa Ionut F.:
„Sunt un tanar energic de 29 ani, casatorit plus un bebe de 3 luni, dintr-un mic orasel din Romania (resedinta de judet), in care Kaufland, Penny si Unicarm detin monopolul, in care Tennaris Silcotub are angajati 1000-1500 de persoane, (dar care toate contractele de executie a unor lucrari importante se fac de catre firme italienesti), in care Michelin are de asemenea doua fabrici, circa 1500 angajati, dar in acest orasel trebuie sa traiesc si eu, printre CEI MARI.

Sunt inginer constructor din 2009 (lucrez ca PFA din acea perioada), iar de anul acesta, pentru ca bineinteles nu iti ajung banii, sunt Evaluator imobiliar – Membru ANEVAR, ( incerc tot posibilul sa duc un trai decent).

Fiind PFA, de ceva ani, m-am confruntat cu o serie de “obligatii” fiscale sau nefiscale, de a plati forfetar (prin 2010 parca), impozite de 16% pe profit, CAS de 26,5% (la ora actuala), CASS de 5,5 %, declaratii peste declaratii (110, 200,220, 379B etc.). Impozitul pe masina este mai mare, asigurarea masinii este mai mare, credit nu iti poti lua ca nu ai salar mare, salar poate nu ai ca nu esti angajat (ca n-ai “min. 2 ani experienta”) etc. (sursa: Ziarul Financiar)

(Este o campanie de a impiedica cersitul in care iti spune ca “daca le dai bani, ii incurajezi”. Asa vad eu Statul Roman. Statul Roman = un cersetor, care nu va munci niciodata si va ridica niciun deget daca ii “merge bine”, din inertie).
Unde doresc sa ajung?

Ca tanar, visator antreprenor, nu am avut niciun sprijin din partea Statului Roman, absolut niciunul, eu si toti tinerii de 20 -35 de ani, carora acum, ni se cere ca, in caz de razboi, sa il aparam. Pai…???

Cum as putea sa fac acest lucru? De ce sa fac acest lucru? Ca sa imi apar tara? Tara noastra se numeste Romania si este locuita de romani. Pe noi, cei de 20-35 de ani, ne tratati ca si contribuabili. Noi nu mai suntem romani pentru voi !!! De ce sa nu merg in Italia, Franta, Germania, Austria in caz de razboi? De ce sa imi pese?”