Trandafirii din România miros până în China! Vezi cum i-au ”amețit” românii cu sirop și dulceață de trandafiri

Doi români, Vasilica și Ciprian, au început să cultive trandafiri pe terenul lor de la Curtea, Timiș, în urmă cu doi ani, iar acum „mirosul” trandafirilor lor a ajuns și până în China.

”Avem su­fi­cient pământ şi în urmă cu vreo doi ani ne-am gândit să fa­cem şi altceva decât să cul­ti­văm doar grâu şi po­rumb. Aşa ne-a venit ideea cu trandafirii. Am găsit pe ci­neva la Braşov şi am luat într-o primă fază 300 de butași, după care am mai luat alţi 300. Ne oferea şi desfacerea şi din ce ştim, dulceţurile şi si­ropurile pe care le producea erau ex­por­tate chiar şi în Chi­na”, a declarat Ciprian Grecu, citat de libertatea.ro

trandafiri-curtea

Pentru a avea grijă de plantația de 2.000 de hectare e nevoie de multă muncă, mai ales că trandafirii trebuie săpați și udați foarte des.

”E de lu­cru, pentru că recoltăm pe­ta­lele zilnic. Încep să în­flo­rească din luna mai şi până toamna târziu. Fac în per­ma­nenţă flori. Apoi, trebuie şi trataţi împotriva insec­te­lor, însă tot ce folosim este bio. Îi stropim cu macerat de urzică şi ardei iute. Le dăm putere cu gunoi de grajd. Petalele culese tre­bu­ie lăsate o perioadă în­de­lun­gată la uscat, se opresc şi apoi se macină. Facem si­ro­puri şi dulceţuri, dar şi cea­iuri”, a declarat şi Va­si­li­ca.

trandafiri-curtea-1

Din fericire, românii nu se dau înapoi de la muncă și vor chiar să își mărească plantația la peste 2.000 de butași, apoi să achiziționeze utilajele necesare pentru a extrage și esență pentru parfumuri.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply