• Oraşul din România, renovat, care acum rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta

  piata-unirii-oradea
  Oradea este singura localitate din România care face parte din rețeaua Oraşelor Art Nouveau, o reţea europeană de cooperare, de cercetare, conservare şi dezvoltare a orașelor europene cu un bogat patrimoniu Art Nouveau.

  Tezaur arhitectural de valoare europeană rivalizeaza cu destinatii de vacanta extrem de cautate, precum Barcelona, Bruxelles, Nancy, Viena sau Budapesta, iar Oradea cunoaște o renaste dupa un amplu program de de refacere a tezaurului architectural si de investitii masive in dezvoltarea si crearea de facilitati pentru oradeni si turisti, anunță ziare.com

  Bisericile si palatele din Piata Unirii imbina sapte stiluri arhitecturale: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secession, romantism și neo-romanesc

  Palatul Vulturul Negru – o constructie arhitectonica monumentala, in stilul Secession
  palatul-vulturul-negru
  Construit pe vechiul amplasament al Hanului “Vulturul Negru”, complexul urma sa adaposteasca un teatru, sali de bal, un cazinou si birouri.

  Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul in forma de Y si cele trei intrari, basoreliefuri cu motive florale si figurative, vitralii si candelabre imense.

  Biserica cu Luna
  biserica-cu-luna
  Stilul in care a fost construita este cel al barocului tarziu cu vadite elemente clasicizante, dar si cu o puternica amprenta a stilului bizantin.

  In tampla iconostasului se afla la un moment dat o pictura cu chipul lui Horea, unul dintre conducatorii rascoalei din 1784, ea fiind considerata de catre multi istorici ca fiind singura reproducere autentica a fizionomiei acestuia.

  Cetatea Oradei
  cetatea-oradiei
  Unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice medievale tarzii din Transilvania

  Cetatea Oradiei a fost pentru Europa Medievală unul dintre reperele importante din punct de vedere religios, cultural, științific și militar.

  Catedrala Romano-Catolica
  catedrala-romano-catolica-oradea
  Este opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt cu implicarea inginerului constructor italian Giovanni Battista Ricca, cel care introduce elemente inspirate din biserica “Il Gesu” din Roma, creatie a arhitectului Vignola.

  Sinagoga Zion
  sinagoga-zion-oradea
  Impozanta constructie eclectica s-a realizat dupa planul efectuat de Busch David si de catre Rimanoczy Kalman Sr. Decoratiile exterioare si interioare sunt de inspiratie maura.

  Teatrul de Stat
  teatrul-de-stat-oradea
  Teatrul de Stat, construit in 1900, domina cu impozanta sa Piata Ferdinand. Fatadele au elemente decorative neoclasice, neorenascentiste, iar in interior predomina stilului neobaroc.

  Casa Darvas – La Roche –
  casa-darvas-la-roche
  Casa Darvas – La Roche, cu o arhitectura unica in lume, a devenit primul Muzeu Art Nouveau din Romania.

  Dealul Ciuperca – o gradina botanica in aer liber
  dealul-ciuperca
  Zona de agrement traditionala a orasului, Dealul Ciuperca ofera o priveliste panoramica asupra orasului.

  Nymphaea Aquapark Oradea
  nymphea-aquapark-oradea
  Complexul Aquapark Nymphaea din Oradea este unul dintre cele mai moderne complexuri cu apa termala din tara.

  Se va deschide in cursul lunii august, are 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare si 10 aquatobogane si dispune de 1.000 de locuri.

  Aici gasesti: piscină cu valuri, piscină interioară, piscine cu apă termală, piscine speciale pentru copii, tobogane, saună, masaj, hidroterapie si aromoterapie.

  Baile Felix – paradisul apelor termale
  baile-felix

  Unice in lume, apele termale din Baile Felix sunt cele mai apreciate ape curative din regiune, iar efectele lor miraculoase sunt cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman.

  Baile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrata, care induce corpului o stare speciala de relaxare si revigorare.

  Oradea este un oras vibrant, care reuseste sa puna in valoare patrimoniul existent, in paralel cu crearea de noi tipuri de activitati de recreere si petrecere a timpului liber.

  Loading Facebook Comments ...

  Leave a Reply